Güven Konusu - Şikayetlerim Ve Size Önerilerim
2 posters
Kızlar Forumu :: Sosyal Kelebek :: Aile
1 sayfadaki 1 sayfası
Güven Konusu - Şikayetlerim Ve Size Önerilerim
bazen ailemle yaşadıklarım hayatıma fena derecede etki ediyor. 12 yaşında bir kızım ve artık (tamam, aralık'ın 21'inde 12 oluyorum...) evde tek başıma kalabilmek, arkadaşlarımla alışveriş merkezlerinde, mağazalarda dolaşabilmek istiyorum. bu konuda sürekli ''çevre kötü, kızım!'' deseler de; bana biraz güven duymaları gerekir. tamam, eskiden ''gerçekten'' korkuyordum. ama artık 12'ye dek evde, (geceleri) yalnız kalabilecek olgunluğa sahibim. bunu bilmeleri gerek. tamam. belki alışveriş merkezlerinde kızlarla dolaşabilmek için 7. veya 8. sınıfa, hatta liseye gelmemi beklemek istiyorlar. tamam, buna da saygı duyabilirim. ama beraber eğlenmemizi engellemesinler! bazen küçük bir kız gibi olmak gerçekten hoşuma gidiyor. ama gerektiğinde ''kazık kadar kız oldun'' diyen annemin; geceleri beni yalnız bırakmamasına; her gittiği yere beni de peşinden sürüklemesine dayanamıyorum. bu konuda babamla iyiyiz. ''kazık kadar kız oldu, yalnız kalır'' diyor. babam bu konularda rahat. onun için iyi anlaşıyoruz. ama örneğin, bir partide (bizim evde) annemin sürekli gürültü etmeyin demesi onlara karşı olan güvenimi sarsıyor. biz gürültü etmiyoruz. arkadaşlarla geçen zamanın haddi hesabı yok ki; farketmeden dolduruveriyorsun. ben bu konuda onların güvenini kazanmak için bir mini dergi oluşturmak istiyorum. arkadaşlarla yalnız kaldığımızda; yemek yapmak istiyorum. ve fotoğraf makinemiz olacak, telefon da olabilir. yemek yaparken fotoğraflar çekip kağıtlara yapıştıracağız, altına da notlar düşeceğiz. bulaşıkları yıkarken, yemeği yaparken, bir pastanede oturmuş ciddi şekilde eğlenirken hep fotoğraflar... ve bunlar, bize güvenebileceklerinin simgesi, kanıtı olacak. olaylar karşısında neler yapıyoruz, bilecekler. valla deneyin derim
selinim- Aktif-Üye!
Puanlar : 77
Geri: Güven Konusu - Şikayetlerim Ve Size Önerilerim
Heeey,
Ben 7.sınıftayım ailem arkadaşlarımın evime gelmesini bile istemiyorlar,benim arkadaşlarıma gitmemi de..[i]
Ben 7.sınıftayım ailem arkadaşlarımın evime gelmesini bile istemiyorlar,benim arkadaşlarıma gitmemi de..[i]
Kızlar Forumu :: Sosyal Kelebek :: Aile
1 sayfadaki 1 sayfası