Artık TM MF yok, ilköğretimde ders sayısı, lisede ingilizce ders sayısı ile düşürüldü. Alanlar Kalktı.
+4
amour
elpis
.....
Admin
8 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Artık TM MF yok, ilköğretimde ders sayısı, lisede ingilizce ders sayısı ile düşürüldü. Alanlar Kalktı.
ANKARA - Üniversiteye giriş sisteminin ardından ilköğretim ve lise ders çizelgeleri de silbaştan düzenlendi. Genel liseler ile Anadolu liselerinde alanlar kaldırıldı, TM’ci, fenci, sosyalci ayrımı tarihe karıştı. İlköğretim okulları haftalık ders çizelgesinde yapılan değişiklikle de 30 saat olan haftalık ders saatinin 25’e indirilerek öğrencilere haftada beş saat ‘serbest zaman’ tanındı.
Üniversite sistemine uyum: MEB, ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri’ni yeniden düzenledi. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan düzenlemeye göre, genel liselerle Anadolu liselerinde uygulanan ‘Fen’, ‘Sosyal’, ‘Türkçe- Matematik’ ve ‘Yabancı Dil’ alanları kaldırıldı. Bunun yerine bu okullarda ‘ortak dersler’ ve ‘seçmeli dersler’ diye iki grup belirlendi. ÖSYM’nin yeni sınav sistemi dikkate alınarak hazırlanan yeni uygulamaya göre, öğrenciler yükseköğretime geçişte girmek istediği sınavların derslerini, lisede seçmeli ders grubundan tercih edebilecekler.
Matematik ders sayısını kendin seç: Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, yeni uygulamaya ilişkin sorularımız üzerine, “Önceki sistemde öğrencimiz fen alanını seçmişse mutlaka fen derslerini almalıydı. Artık, yükseköğretime geçişte ders sınavı yapılıyor, puanlar da ona göre hesaplanıyor. Örneğin üniversiteye girişte matematik sınavına girmek isteyen öğrenci, lisede matematik dersini ister haftada iki saat, ister dört saat alacak, seçim kendisinin olacak” dedi.
Anadolu liselerinde daha az İngilizce: Yeni çizelgeyle, Anadolu liselerinde haftalık ders saati sayısı toplamı, hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde 37’den 35’e, hazırlık sınıfı olmayan liselerde ise 40’tan 35’e indirildi. Anadolu liselerinde yabancı dil dersi saati iki saat düştü. Fen liseleri ile genel liselerin yabancı dil dersleri sayısı da yeniden düzenlendi. Tufan, “Yabancı dil dersi sayısı liselerde neden azaltıldı?” sorusu üzerine, “Ortaöğretim genel müdürlüğü bu yıl çok sayıda genel liseyi Anadolu lisesi yaptı. Bunların yabancı dil sayıları haftalık dört saatten 10 saate çıkınca, binlerce öğretmen ihtiyacı doğdu bunun da etkisi var ama biz ikinci yabancı dil dersini koyarak bu eksikliği gidermeye çalıştık” dedi.
Öğretmenin maaşı düşmesin diye: TTK Başkanı Tufan, ilköğretimin ilk üç sınıfına beş saat, diğerlerine de dört saat serbest zaman verdiklerini dile getirerek, “Öğrenciler serbest saatlerde de okulda olacaklar. 25 saatin sonunda çocuğu eve gönderirsek, bizim sınıf öğretmenlerimiz 15+15 toplam 30 ders saati üzerinden ücret karşılığı çalışıyorlar. 25 saat yapar, 25 saatin sonunda öğretmeni okuldan eve gönderirsek, başka problemler ortaya çıkar. Serbest zaman saatlerinde çeşitli etkinlikler yapacaklar.”
Atatürkçülük dersi saati düşürüldü: Düzenlemeyle haftalık ders saati sayısı üçten ikiye düşen dersler arasında ‘Atatürkçülük’ de yer aldı. Bu dersin yerine ‘Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi’ konuldu. (Radikal)
Üniversite sistemine uyum: MEB, ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri’ni yeniden düzenledi. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan düzenlemeye göre, genel liselerle Anadolu liselerinde uygulanan ‘Fen’, ‘Sosyal’, ‘Türkçe- Matematik’ ve ‘Yabancı Dil’ alanları kaldırıldı. Bunun yerine bu okullarda ‘ortak dersler’ ve ‘seçmeli dersler’ diye iki grup belirlendi. ÖSYM’nin yeni sınav sistemi dikkate alınarak hazırlanan yeni uygulamaya göre, öğrenciler yükseköğretime geçişte girmek istediği sınavların derslerini, lisede seçmeli ders grubundan tercih edebilecekler.
Matematik ders sayısını kendin seç: Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, yeni uygulamaya ilişkin sorularımız üzerine, “Önceki sistemde öğrencimiz fen alanını seçmişse mutlaka fen derslerini almalıydı. Artık, yükseköğretime geçişte ders sınavı yapılıyor, puanlar da ona göre hesaplanıyor. Örneğin üniversiteye girişte matematik sınavına girmek isteyen öğrenci, lisede matematik dersini ister haftada iki saat, ister dört saat alacak, seçim kendisinin olacak” dedi.
Anadolu liselerinde daha az İngilizce: Yeni çizelgeyle, Anadolu liselerinde haftalık ders saati sayısı toplamı, hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde 37’den 35’e, hazırlık sınıfı olmayan liselerde ise 40’tan 35’e indirildi. Anadolu liselerinde yabancı dil dersi saati iki saat düştü. Fen liseleri ile genel liselerin yabancı dil dersleri sayısı da yeniden düzenlendi. Tufan, “Yabancı dil dersi sayısı liselerde neden azaltıldı?” sorusu üzerine, “Ortaöğretim genel müdürlüğü bu yıl çok sayıda genel liseyi Anadolu lisesi yaptı. Bunların yabancı dil sayıları haftalık dört saatten 10 saate çıkınca, binlerce öğretmen ihtiyacı doğdu bunun da etkisi var ama biz ikinci yabancı dil dersini koyarak bu eksikliği gidermeye çalıştık” dedi.
Öğretmenin maaşı düşmesin diye: TTK Başkanı Tufan, ilköğretimin ilk üç sınıfına beş saat, diğerlerine de dört saat serbest zaman verdiklerini dile getirerek, “Öğrenciler serbest saatlerde de okulda olacaklar. 25 saatin sonunda çocuğu eve gönderirsek, bizim sınıf öğretmenlerimiz 15+15 toplam 30 ders saati üzerinden ücret karşılığı çalışıyorlar. 25 saat yapar, 25 saatin sonunda öğretmeni okuldan eve gönderirsek, başka problemler ortaya çıkar. Serbest zaman saatlerinde çeşitli etkinlikler yapacaklar.”
Atatürkçülük dersi saati düşürüldü: Düzenlemeyle haftalık ders saati sayısı üçten ikiye düşen dersler arasında ‘Atatürkçülük’ de yer aldı. Bu dersin yerine ‘Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi’ konuldu. (Radikal)
En son Admin tarafından Cuma Tem. 23, 2010 7:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Geri: Artık TM MF yok, ilköğretimde ders sayısı, lisede ingilizce ders sayısı ile düşürüldü. Alanlar Kalktı.
Tamam anladım fakat bundan 9 dan 10 a geçenler etkilenecek/etkilenmeyecek şeklinde hiçbir açıklama yok.
Geri: Artık TM MF yok, ilköğretimde ders sayısı, lisede ingilizce ders sayısı ile düşürüldü. Alanlar Kalktı.
E b.k ettiler sistemi , neyse Merve, B dagitilmis, oyle duydum...Gorusuruz belki secmelilerde
.....- Yetkinmoderatör
Puanlar : 791
GD demiş ki:E b.k ettiler sistemi , neyse Merve, B sinifi dagitilmis, oyle duydum...Gorusuruz belki secmelilerde
tamamen katılıyorum canım.
evet ya dağıtmışlar
ama ben tm de olduğumdan
sorun yok
bunu dün ablamdan duymuştum ablam hayal kırıklığına uğradı
elpis- ***
-
Puanlar : 490
orta okula başlarım sbs çıkar.liseye başlarım alanlar kalkar.ne kadar bahtsız bir insanım ben ya. ve benimle birlikte 1 milyon kişi
amour- Admin Yarısı x)
-
Puanlar : 842
denizac demiş ki:orta okula başlarım sbs çıkar.liseye başlarım alanlar kalkar.ne kadar bahtsız bir insanım ben ya. ve benimle birlikte 1 milyon kişi
bncede ya
tamamen katılıyorm sana
resmn kobay olarak kullandılar bizi
deneme tahtasına dndük yiter yaaa
SeReNn- Genelmoderatör
-
Puanlar : 81
kendimi house un faresi kadar bile değerli hissetmiyorumSeReNn demiş ki:denizac demiş ki:orta okula başlarım sbs çıkar.liseye başlarım alanlar kalkar.ne kadar bahtsız bir insanım ben ya. ve benimle birlikte 1 milyon kişi
bncede ya
tamamen katılıyorm sana
resmn kobay olarak kullandılar bizi
deneme tahtasına dndük yiter yaaa
aynen o 1mlyon kişiden biride benm
ayrıca bm hayatta da fen okumam yaa.
biyoloji derslerine girer dielerinden kaçarım
işim olmaz kimyayala,fizikle kolaylar ama sıkıcılar
oleeeeeeeeeeeeeeey
karınca- Genelmoderatör
-
Puanlar : 557
Arkdaşlar bu sene 10. sınıf olaacaklar için de bölümler kaldırılmış
Bencede ya en azından alanlar kalkmasaydı
:Brunette_Fairy:- *****
-
Puanlar : 803
hepsine bööööllllllle kafa atıcam
??Admin demiş ki:Tamam anladım fakat bundan 9 dan 10 a geçenler etkilenecek/etkilenmeyecek şeklinde hiçbir açıklama yok.
:Brunette_Fairy:- *****
-
Puanlar : 803
Similar topics
» Youtube yasağı kalkti
» EpEtkili Ders Çalışma Yöntemleri :D
» 9.sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Notları
» Artık Moderatörlerimiz...
» ARTIK BİR CHATBOX IMIZ VAR!!!
» EpEtkili Ders Çalışma Yöntemleri :D
» 9.sınıf Dil ve Anlatım Dersi Ders Notları
» Artık Moderatörlerimiz...